Orgelplusconcert Johanneskerk Peize.

Thema: 'Van Händel en Bach tot Lienen aan Locht'

Op zaterdagmiddag 30 maart a.s. zullen de organist Willem Harold Boog en celliste en zangeres Maaike Roelofs een 'orgelplusconcert' geven in de Johanneskerk van Peize. Het programma is een bijzondere samenstelling van klassieke muziek door orgelsolo, cellosolo en cello en orgel samen, en de liederen gemaakt op de gedichten van de Groninger dichter Lerus Roelofs, de vader van Maaike.

De cd 'Lienen aan Locht' is uitgebracht in 2017. Verschillende componisten hebben
muziek gemaakt op de gedichten van Lerus Roelofs, o.a. Paul Prenen.
Maaike Roelofs speelt met cello en zingt, naast repertoire van deze cd, ook werken van Bach (Allemande en Arioso) en Paradis (Sicilienne).

De Zeister Stadsorganist Willem Harold Boog, die dit jaar zijn 40 jarig jubileum als concert organist mag vieren, zal orgelwerken van Händel ('The Royal Fireworks Music'), Bach, Hesford (Paganini-variaties) en Boog (Koraalbewerking) ten gehore brengen met het prachtige Schnitger/Hinsz/Van Oeckelen-orgel, tevens het oudste en grootste orgel van Drenthe. De musici verheugen zich erg op het concert vanwege de frisse en vernieuwende combinatie van instrumenten en de programmering.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is 10 euro (kinderen t/m 14 jaar
zijn gratis). In de pauze kunt u kennismaken met elkaar en met de musici onder het genot van iets lekkers. U/jij bent van harte welkom!

Overige informatie: www.boogconcerten.nl en www.maaikeroelofs.nl