Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 organiseren WSV Zwanenveld en Scoutinggroep ZV De Batavieren voor de 60ste keer de Lentewandeltocht. Dit jaar vertrekt de Lentewandeltocht vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Groostalselaan 13 te Nijmegen (let op: dit is een nieuwe startlocatie!). Vanaf hier leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen.

Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, door Heumensoord en de bossen van Berg en Dal. De 40 km route is een ideale oefening voor Vierdaagselopers. Deze route loopt namelijk deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg die ook in de Vierdaagseroute is opgenomen.
Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. U kunt namelijk kiezen uit de volgende afstanden: 5-10-15-20-25-30 en 40 km. Uiteraard is ook dit jaar de gezellige rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos weer in de route opgenomen.

De 60ste editie van de lentewandeltocht belooft een feestelijke te worden. Voor kinderen brandt er bij de blokhut aan de Grootstalselaan een kampvuurtje, is er de gelegenheid tot broodjes bakken en worden er spelactiviteiten georganiseerd.

Het nieuwe startbureau aan de Grootstalselaan 13 te Nijmegen is open vanaf 07:30 u. (starten kan vanaf 08:00 u.) en vanaf station Nijmegen Centraal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor de OV-mogelijkheden: http://www.9292ov.nl/.