Nieuwe expositie in het Mini Museum Utrecht

Nieuwe expositie in het Mini Museum Utrecht

Grootse kleine foto’s van de schoonheid van verval in minimuseum
De fotografische miniaturen van verval van kunstenares Rhodé Bouter zijn van 7 april tot en met 19 mei elke zondag te zien in het Mini Museum (MiMu) in Utrecht Oost.

Kaat Suringa, initiatiefneemster en directeur van het kleinste museum van Utrecht, vertoont naast haar eigen werk ook werk van talentvolle kunstenaars die zij waardeert. In april en mei is dat de Utrechtse fotografe Rhodé Bouter die zich presenteert onder de naam Mania van Alles.
Rhodé Bouter zoekt tekenen van verval en legt deze vast. Haar werkwijze is inzoomen, aandachtig kijken, jutten met de ogen, stil blijven staan en schoonheid en doorleefdheid zien in materialen die doorgaans louter functioneel zijn. Juist dat en daar waar ieder ander aan voorbij gaat. Ze legt de huid van het gevondene vast in al haar lagen. Bouter laat in het MiMu de abstracte series Irony, Compost Compositions, Concrete Abstractions en Sandy Structures zien. IJzer, compost, beton, zand - niets lijkt wat het is.

In het dagelijks leven werkt Rhodé Bouter op een biologische tuinderij waar zij geconfronteerd wordt met het vreugdevolle feit dat verval niet alleen mooi is maar ook nog nieuw leven bewerkstelligt. Denk aan de compost van vergane bloemen en groenten. Daarnaast fotografeert zij in opdracht voor diverse instanties en particulieren. Onder andere voor sites, boekomslagen, kookboeken en tijdschriften.

Haar autonome werk is nog zelden vertoond omdat dit zich nog moest ontwikkelen tot wat het NU is.
Suringa nodigt u van harte uit op zondagen tussen 15u en 17u het werk van Rhodé Bouter te aanschouwen in haar museum, dat tevens haar werk- en woonhuis is. In het trapportaal, dat dankzij vele sponsoren (winkeliers uit Utrecht Oost) is omgetoverd tot het MiMu kunt u zich laten verrassen door klein en onbekend werk.


MIMU
Haagstraat 70
Elke zondag van 15u tot 17u
www.kaatsuringa.nl/mimu | pakhuisstraat70@gmail.com | 0622610108
www.maniavanalles.nl

Nieuwe expositie in het Mini Museum Utrecht

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.