Na drie jaar sluit Henjo Hekman zijn stadsdichterschap van Zeist af en draagt hij het stokje over aan een nieuwe stadsdichter. Ter gelegenheid van dit afscheid organiseert Literair Zeist een StadsdichtersEstafette op zaterdag 13 april 2019.
Henjo heeft als eerste stadsdichter van Zeist een geweldige invulling gegeven aan het stadsdichterschap. Hij schreef in deze drie jaar maar liefst 26 stadsgedichten over gemeentelijke en andere gebeurtenissen in Zeist. Twee stadsgedichten kregen een permanente plek in Zeist.
De nieuwe stadsdichter wordt deze dag benoemd en zal zich voorstellen met een eerste stadsgedicht. Er is een middag- en avondprogramma. In het middagprogramma presenteert Henjo Hekman zijn poëtische rondleiding door Zeist in heden en verleden: ‘Zeist in gedichten’. Daarna volgen optredens van acht stadsdichters uit Nederland in vier huiskamers in het centrum van Zeist.
Het avondprogramma start met een rondetafelgesprek met Henjo en de nieuwe stadsdichter over het stadsdichterschap. Verder zijn er voordrachten van stadsdichters uit Nederland en geeft Henjo een toelichting bij de bundel met zijn stadsgedichten, gevolgd door overhandiging van het eerste exemplaar aan Cultuurwethouder Marcel Fluitman.
Tot slot vindt de benoeming van de nieuwe stadsdichter plaats met zijn/haar eerste stadsgedicht. Troubadour Leon Lutterman (www.troubadourservice.nl) omlijst de avond muzikaal.
Aanvang van het middagprogramma 14.00 uur; het avondprogramma start om 20.00 uur, allebei in het Torenlaantheater, Torenlaan 38 in Zeist.
Het programma en alle stadsgedichten zijn te lezen ophttps://literairzeist.nl/activiteiten/stadsdichter-van-zeist/stadsdichtersestafette.html Een uitgebreide toelichting bij alle stadsgedichten van Henjo Hekman is te lezen op: http://henjohekman.weebly.com/.