De lichtshow Arrival of Spring LIVE is een ode aan de lente. Op 20, 21 en 22 maart komt Hockneys schilderij 'The Arrival of Spring' tot leven op het Museumplein.

Met de lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en live muziek van harpist Remy van Kesteren, transformeert het Museumplein van een koele winternacht naar een levendige voorjaarsdag. Speciaal voor de lichtshow Arrival of Spring LIVE hercomponeerde Remy van Kesteren een track van zijn nieuwe album Shadows.

De lichtshow begint om 20 uur, is gratis toegankelijk en duurt ca. 20 minuten. Het museum is deze avonden geopend tussen 18 en 22 uur. Arrival of Spring LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot.

Remy van Kesteren
Remy van Kesteren: ‘Het stuk is geïnspireerd op de schilderijen van Hockney. Zijn werk, zijn kleuren, dat is bijna hallucinerend. Eerder deze maand heb ik hem ontmoet op de opening van de tentoonstelling, waar ik het nummer ook speelde. Dat was nogal wat!’

Op 20 en 21 maart speelt Remy van Kesteren live om 20 uur. Op 22 maart is zijn muziek te horen, maar speelt hij niet live.

Gratis toegang
Op woensdagavond 20 maart en donderdagavond 21 maart is de tentoonstelling Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature gratis toegankelijk tussen 18 en 22 uur. Tickets zijn zowel online als aan de deur verkrijgbaar. Vol=vol. Wil je zeker zijn van gratis toegang? Reserveer dan kosteloos online je ticket.

Vrijdagavond
Op vrijdag is het museum tot 22 uur geopend en geldt de reguliere toegangsprijs.

Samenwerking
De lichtshow Arrival of Spring LIVE is tot stand gekomen in samenwerking met Van Lanschot, partner van het Van Gogh Museum sinds 2015. Van Lanschot maakt het mogelijk dat iedereen op woensdagavond 20 en donderdagavond 21 maart de tentoonstelling kosteloos kan bezoeken tussen 18 en 22 uur.