Kroondomein 't Loo en Friese Meren vanuit de lucht

Kroondomein 't Loo en Friese Meren vanuit de lucht

Bekijk Kroondomein ’t Loo en de Friese meren eens vanuit de lucht en stap aan boord van onze Koninklijke DC-3 Dakota. Vanaf Lelystad Airport vertrekken die dag verschillende rondvluchten van 30 en 45 minuten. Op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 m) is het uitzicht adembenemend. Kortom een onvergetelijke ervaring.

Er is in Nederland nog maar één luchtwaardige DC-3 Dakota, de Koninklijke PH-PBA met de naam 'Prinses Amalia'. Het toestel uit 1944 heeft een rijke historie.
Het vloog op D-Day met parachutisten vanuit Engeland naar Normandië, deed mee aan Market Garden en werd twee decennia lang als het eerste regeringsvliegtuig door de koninklijke familie en Nederlandse diplomaten gebruikt voor bezoeken aan het buitenland. De eerste Inspecteur Generaal van de Krijgsmacht, ZKH Prins Bernhard vloog het toestel regelmatig naar buitenlandse bestemmingen.

Dakota Experience:
Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de 'Prinses Amalia'. Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Daarna werd deze DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience.
Aan boord tref je nog een Logboek magazine in de stoelzak en na de vlucht ontvangt iedereen een certificaat. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Het magazine mag je als aandenken mee naar huis nemen.

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer.

Kroondomein 't Loo en Friese Meren vanuit de lucht

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.