In Somalië woedt sinds 1991 een burgeroorlog. Sounds of Somalia is een multimediaal programma over de impact daarvan op Somaliërs en op hun veelzijdige cultuur.


Luister op zondag 28 april in de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West naar Somalische liederen over liefde, heimwee en ballingschap, kijk naar de documentaire Africa is you, ga in gesprek met de documentairemakers en proef de rijke Somalische keuken.


Liederen over liefde en ballingschap

Somalië heeft een orale cultuur. Ook muziek wordt niet schriftelijk vastgelegd, maar musicerend en zingend doorgegeven. De langdurige verstrooiing over de hele wereld bedreigt de Somalische muziekcultuur ernstig. In een unieke, eenmalige samenstelling voert Kowfurow Ali (zang) met Hans de Wild (piano) en een percussionist ooit bekende volksliedjes uit over de liefde, het leven vóór de burgeroorlog en de hoop op terugkeer.


Africa is you

Africa is you is een korte documentaire over de vraag wat het betekent om geboren te zijn in Somalië, een Nederlands paspoort te hebben en te wonen in Engeland. Hoe beïnvloedt de vlucht uit je land de mogelijkheden iets van je leven te maken? Wat neem je tijdens je verhuizingen mee en wat laat je achter? En hoe kijken nieuwe Nederlanders naar Nederland?


Ga na afloop over deze en andere vragen in gesprek met de documentairemakers onder leiding van moderator Fatima Nur.

Klassiek in West: Sounds of Somalia

Fotograaf:

Klassiek in West: Sounds of Somalia

Fotograaf:

Klassiek in West: Sounds of Somalia

Fotograaf: