Drie toneelstukken, vijf uur hilarisch theater en een verrassend diner

Een broer, zijn twee zusters en hun partners brengen een weekend met elkaar door in het ouderlijk huis. Als blijkt dat de jongste zuster Annet uitgerekend dàt weekend een romantisch tripje had gepland met haar zwager Norman raken alle veilige opvattingen over huwelijk en huwelijkstrouw op drift.

Wat volgt is een ‘familieweekend’ vol intriges, onbegrip en verwijten. Huisgemaakte natuurwijn, een zelfgemaakt bordspel, een kat hoog in de boom en een dirty weekend aan zee zijn de ingrediënten voor een hilarische theateravond. Maar het eindigt in een slagveld ...natuurlijk!

De drie toneelstukken; Tafelmanieren, Woongenot, en In een groen groen groen groen… zoals de Nederlandse titels van Alan Ayckbourn´s trilogie luiden, laten ons de nederlagen, eenzaamheid en de wanhoop van de gegoede middenklasse zien. De gebeurtenissen van dat weekend worden drie keer vanuit een ander perspectief verteld: eerst vanuit de eetkamer, vervolgens vanuit de woonkamer en tenslotte vanuit de tuin.

Elk van de toneelstukken is compleet en kan opzichzelfstaand gespeeld worden. 
WIG kiest er voor ‘De Kruistochten’ als één grote marathon te spelen. De toeschouwer geniet zo meer van hoe Ayckbourn met zijn onnavolgbare bittere en scherpe analyses, de onder de oppervlakte van familierelaties, borrelende geheimen, leugens en bedrog, blootlegt. 

Bijna vijf uur theater, met in de pauzes tussen de voorstellingen door een verrassende maaltijd met hier en daar een scheut paardenbloemenwijn om het af te maken.....

‘De Kruistochten’ is na ‘Wie is bang voor Virginia Woolf’ en ‘Blankenberge’, voor WIG-Producties de derde niet eigen geschreven productie. Wederom kiest WIG-Producties voor een bijzondere locatie; de Steateseal aan de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden.

Van: Alan Ayckbourn
Vertaling: Janine Brogt
Regie: Hans van Buuren

Mocht u vragen hebben over de verrassende maaltijd, mail dan naar info@wigproducties.nl. Er is voldoende gratis parkeerrtuimte aanwezig.

LINKS
https://www.wigproducties.nl
https://www.facebook.com/wigproducties
https://www.instagram.com/wigproducties

TICKET LINK
https://www.vanplan.nl/uitje/de-kruistochten-de-steateseal-leeuwarden-38687897