Zaterdag 11 en zondag 12 mei stellen zeven kunstenaars hun werk tentoon op tuinderij Amelis’Hof. Hun werk is zeer divers, zowel qua materiaalgebruik als qua uitingsvorm. Maar voor alle kunstenaars zijn natuurlijke vormen en materialen een belangrijke inspiratiebron.

De fraai gelegen historische moestuin in Oud Amelisweerd, waar de kunstenaars zich allen mee verbonden voelen, is voor hen een logische plek om hun kunst te tonen. In en aan de monumentale schuur, in de historische kas en buiten op het land treft u keramische en bronzen sculpturen en vazen, abstracte foto’s, objecten en gebruiksvoorwerpen van gejutte materialen (objects trouvés) en ‘left overs’, schilderijen, vilten sjaals en tekeningen.

De kunstenaars delen een verlangen om de kunst die zij maken te laten zien aan anderen in een gezellige sfeer en een vruchtbare omgeving. Het weekend van IJsheiligen is daarvoor op de tuinderij uitstekend geschikt. Deze dagen luiden het moment in dat de vorstgevoelige planten en bloemetjes weer buiten kunnen worden gezet en geplant op de tuinderij. Om dit moment kracht bij te zetten organiseren de kunstenaars een feestelijke expositie met muziek en zonnige hapjes en drankjes op een van de mooiste plekken rondom Utrecht en Bunnik.

Mocht de overgang naar warmer weer, waar de IJsheiligen de voorbode van zijn, onverhoopt uitblijven dan kunnen de gasten terecht in de grote 17e eeuwse boerenschuur midden op de tuinderij. De toegang is gratis. Idee: neem een moeder mee.

Op zaterdag 11 mei om 12 uur openen tuinders Mariëlle Dings en Michel Smit van de Amelis'Hof de feestelijke expositie. Het trio Las Músicas zorgt voor warme Spaanse klanken om de opening te omlijsten. Dan start de expositie die twee dagen te bezichtigen zal zijn van 12u tot 18u.

Openluchtexpositie Amelisweerd

Fotograaf: Rhodé Bouter