Fietsen voor onze molens.

Lionsclub Leiderdorp en de Rijnlandse Molenstichting organiseren op zaterdag 6 juli 2019 een recreatieve fietstocht (39 km) langs elf poldermolens van de Rijnlandse molenstichting. De toeristische route brengt de deelnemers langs mooie plekken in o.a. Hoogmade, Koudekerk, Roelofarendsveen, Rijpwetering, Oud Ade en Leiderdorp.

Aan de start krijgt elke deelnemer een stempelkaart en een route kaart uitgereikt. Bij elke molen kunt u afstappen, uitleg krijgen van de molenaar en kunt u de stempelkaart laten stempelen. En bij een volle stempelkaart krijgt u na afloop bij de "koek en kopie" een consumptie gratis.

Het onderhouden en restaureren van een molen kost veel geld. De molenstichting, als eigenaar van de molens, is daarbij afhankelijk van subsidies van de overheid, opgebouwd eigen vermogen en van donaties uit bijvoorbeeld legaten.
Maar ook “goede doelen” acties doen er toe!
Om de molens zoveel mogelijk onder de mensen te brengen, plaatst de stichting informatieborden bij de molens. Die zijn niet gratis. Daarom zal de opbrengst (inschrijfgeld en de netto verdiensten uit de "koek en zopie") van de molenfietstocht geheel ten goede komen aan de molenstichting, die het geld zal besteden aan die informatieborden. Zo helpt u mee meer bekendheid te geven aan de molens.