Het jaarlijkse kunstevenement van Putten, de Atelierroute, vindt plaats op 31 mei, 1 en 2 juni. Dan stellen Puttense kunstenaars hun ateliers opnieuw een weekend lang open voor publiek. Kunstliefhebbers kunnen dan op negen verschillende locaties verspreid over Putten het werk van maar liefst 28 kunstenaars bekijken.

De feestelijke start van deze 22ste Atelierroute is op donderdagavond 30 mei om 20.00 uur, tegelijk met de opening van de themaexpositie. Deze expositie is dit jaar in de voormalige basisschool Veenhuizerveld, Veenhuizerveldweg 30 in Putten. Belangstellenden zijn ook bij deze opening op de donderdagavond van harte welkom.
De deelnemende leden hebben in het schoolgebouw in Veenhuizerveld gezamenlijk een expositie ingericht met werken binnen het thema 'Kwetsbaarheid'. Ieder doet dit vanuit zijn of haar eigen discipline en inspiratie. Het leidt tot een bijzondere en gevarieerde verzameling kunstwerken.
Tijdens de Atelierroute 2019 zijn zowel de ateliers als de themaexpositie geopend op vrijdag 31 mei van 13.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Te zien zijn uiteenlopende vormen van beeldende kunst, zoals keramiek, glaskunst, tekeningen, aquarellen, fotografie, schilderijen, textiele werkvormen en ruimtelijk werk.
De themaexpositie in school Veenhuizerveld is na de Atelierroute nog tot en met zaterdag 15 juni 2019 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelderexposities. Deze zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Uitgebreide informatie en een plattegrond, inclusief adresgegevens van de ateliers, zijn te vinden op www.atelierrouteputten.nl. Daar is ook de flyer te downloaden met een kaartje en de adressen. Ook bij VVV Putten en onder meer diverse horecagelegenheden zijn flyers verkrijgbaar.