TuinKunst: open tuinendag en kunstmarkt

TuinKunst: open tuinendag en kunstmarkt

TuinKunst op 16 juni: de open tuinen dag en kunstmarkt op volkstuinpark Ons Buiten in Amsterdam

Op zondag 16 juni a.s. zijn alle tuin-, natuur- en kunstliefhebbers van jong tot oud weer van harte welkom op TuinKunst, de open tuinen dag van volkstuinpark Ons Buiten. TuinKunst is bedoeld om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige tuinen en de Amsterdamse natuur op volkstuinpark Ons Buiten. Dit jaar staat de open tuinen dag in het teken van de bijen. Bijen zijn belangrijk voor behoud van onze natuur. We kunnen niet zonder onze bijen!

Met de open tuinen dag wil volkstuinpark Ons Buiten zoveel mogelijk mensen laten genieten van de groene longen van de stad. Vanaf 11.00u tot 16.00u is er veel te zien en te beleven. U kunt uitgebreid rondsnuffelen op de grote kunstmarkt met meer dan 40 kramen, er is live muziek van band Swing Supply en natuurlijk is er een zonnig terras met lekkere hapjes en drankjes. Maak een rondwandeling over het tuinpark en geniet van alles dat groeit en bloeit.
Op de kunstmarkt staan professionele en amateurkunstenaars, met schilderijen, foto’s, beelden,
sieraden, knipselkunst, handwerken en andere creatieve uitingen. Onze imker staat er natuurlijk met bijenhoning. Er wordt een groots houtsculptuur gemaakt: de grootste bij van Amsterdam! Komt u met uw kinderen of kleinkinderen? Er is een fijne speeltuin, een speciale kinderknutsel kraam waar kinderen onder deskundige begeleiding hun eigen kunstwerk maken en waar zij zich kunnen laten schminken als een bij. Ook dit jaar rijdt er een minitreintje over het tuinpark.

Volkstuinpark Ons Buiten is al meer dan 90 jaar gevestigd aan de rand van natuurgebied de
Oeverlanden. In de loop der jaren zijn op het park vele unieke en (inmiddels soms enorme) bomen en planten gegroeid. Ook diverse dieren rekenen Ons Buiten tot hun domein. Konijnen, bijen, fazanten, egels, een uilen-echtpaar en vele anderen leven op en rond Ons Buiten. Mede dankzij het milieuvriendelijk tuinieren op het park (we gebruiken bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen) leven planten en dieren en vooral ook mensen ‘onder de rook’ van Amsterdam in een uniek groengebied. Ons Buiten is samen met 25 andere tuinparken in Amsterdam verenigd in de Bond van Volkstuinders.

Praktische informatie voor bezoekers TuinKunst:
Zondag 16 juni 2019 van 11:00 tot 16:00
Entree en parkeren zijn gratis.
Adres: Tuinpark Ons Buiten, Riekerweg 15, 1066 BT Amsterdam
Routebeschrijving, foto’s en informatie over Ons Buiten op de website www.ons-buiten.nl
Doorlopend programma:
Kunstmarkt - Kinderknutselen - Wandeling (routebeschrijving aanwezig) - Minitreintje - Terras & live muziek

TuinKunst: open tuinendag en kunstmarkt

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.