Bezoek de open tuinen in de Noordoostpolder


-advertentiepositie-



Bezoek de open tuinen in de Noordoostpolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek zijn er door het hele land groene activiteiten en open tuindagen. De afdeling Noordoostpolder zet op 8, 9 en 10 juni de tuinhekjes open van een aantal bijzondere tuinen in de polder. Alle tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur

Neem een kijkje bij:

- Beeldentuin Galerie de Paardenstal art & garden, Noordermiddenweg 2-1 in Espel. Rondom de woonboerderij ligt de 5000 m2 grote tuin die geheel is ingericht als beeldentuin.

- Lancaster Garden, Lindeweg 6 in Emmeloord. In deze prachtige boerderijtuin wordt extra aandacht besteed aan het thema ‘de levende tuin’. Zo kun je hier bijenhotels maken en nestkastjes timmeren. Dus zeker leuk om met de kinderen te komen! Ook zijn hier plantjes te koop, waarvan de opbrengst geheel naar een goed doel gaat. Dit jaar is er gekozen voor het Diabetes Fonds. Van harte aanbevolen!

- De Achtertuin, Zuidwesterringweg 26B in Tollebeek. Wat eens een groot grasveld was, is omgetoverd tot een weelderige bloementuin.

- Ellen’s Tuin, Het Waterland 56 in Emmeloord. De voortuin bestaat voornamelijk uit grassen en hosta’s. De achtertuin is een complete verrassing door de ‘aangeklede’ wal.

- Appelhof, Blokzijlerdwarsweg 2 in Marknesse. In het open landschap van de polder ligt deze tuin prachtig verscholen. Let op: De Appelhof is deze dagen alleen op de 8 en 9 juni open!

Daarnaast zijn op deze dagen tevens te bezichtigen:

- De tuin van de familie Lievaart, Noordermeerweg 67 in Rutten. Let op: familie Lievaart is deze dagen alleen op de 8 en 9 juni open!

- De Vlindertuin, Elburgstraat in Emmeloord. De vlindertuin is een vrijwilligersinitiatief van een bewoners groep die zich inzet voor de leefbaarheid in hun wijk.

 Bezoek www.groei.nl

Bezoek de open tuinen in de Noordoostpolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.