1

Bosch Parade




Bosch Parade

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 16, 17, 18 en 19 juni 2022 vaart Bosch Parade weer in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een wereldwijd unieke kunstmanifestatie te water met het werk van Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten die blijven oproepen tot nieuwe hedendaagse creaties.

Het thema voor de parade van 2022 is 'verleiding'. Voor Bosch Parade creëren kunstenaars van nu steeds weer nieuw werk om het publiek te verwonderen en te raken. Werken van jong talent en gelauwerde kunstenaars zijn onder regie van Sarah Moeremans van Het Zuidelijk Toneel samengesmeed tot een boeiende staalkaart van hedendaagse verleidingen.

Waar en wanneer
Bosch Parade vaart over de Dommel. Vanaf het Willemsplein tot aan de Citadel drijft de wonderlijke armada van vaartuigen en objecten langs de indrukwekkende vestingmuren van ‘s-Hertogenbosch. De drijvende optocht vaart vier keer, op donderdagavond 16 juni om 20:00 uur, vrijdagavond 17 juni om 20:00 uur, zaterdagavond 18 juni om 20:00 uur en zondagmiddag 19 juni om 15:00 uur. Halverwege de route bij het Bolwerk komen de eerste werken omstreeks 20:30 uur voorbijvaren. Eindpunt is in Tuin der Lusten aan de Citadel.

Toegang gratis
Bosch Parade is gratis te bezoeken, voor de Tuin der Lusten is vanaf 16 juni een entreeticket vereist. Zoals de vorige edities belooft ook Bosch Parade 2022 weer druk te worden, met de mooiste plekken in het gras aan de oevers snel bezet en gedrang op volle bruggen. Voor wie verzekerd wil zijn van een mooie plek met goed zicht zijn er de Bosch Parade-terrassen. Daar zie je gerieflijk de stoet van dichtbij aan je voorbij trekken. Reserveer daarvoor tijdig een zitplaats op één van die vier terrassen. Met je ticket steun je bovendien Bosch Parade, maak jij de bonte stoet kunstwerken mee mogelijk.

Tuin der Lusten
De Tuin der Lusten is open van 13:00 uur tot 24:00 uur; op zondag tot 23:00 uur. Je vindt de entreepoort aan de Zuid-Willemsvaart 2, ’s-Hertogenbosch. Op 16, 17 en 18 juni kun je getuige zijn van het Slotritueel in de Tuin der Lusten, dat zal aanvangen als het laatste vaartuig van de parade arriveert. De Tuin der Lusten is toegankelijk voor minder validen, met uitzondering van de hottubs die alleen per trap bereikbaar zijn.

Combi Bosch Parade en musea
Boek deze combi en je krijgt een eigen stoel en parasol en drankjes binnen handbereik. Bovenop het goede uitzicht natuurlijk. Bij de combi is inbegrepen toegang tot Design Museum Den Bosch, Het Noordbrabants Museum en de nieuwe 'Tuin der Lusten'.

 Bezoek boschparade.nl

Bosch Parade
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.