Bosch Parade

Op 21, 22 en 23 juni 2019 vaart Bosch Parade weer in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een wereldwijd unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten die blijven oproepen tot nieuwe hedendaagse creaties.

De Bosch Parade 2019 vertelling is een beeldend verhaal in verschillende delen, opgebouwd in tableaus: van de prelude tot en met de epiloog, met daarin een soort volkje dat Ongenode Gasten heet. Centraal staat het gevecht van dit volkje tegen de gevestigde macht.

Waar en wanneer
Bosch Parade vaart over de Dommel. Vanaf het Willemsplein tot aan de Citadel drijft de wonderlijke armada van vaartuigen en objecten langs de indrukwekkende vestingmuren van ‘s-Hertogenbosch. De drijvende optocht vaart meerdere keren over de Dommel. Op vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur, op zaterdagavond om 20.00 uur en op zondagmiddag om 15.00 uur start Bosch Parade.
Bosch Parade trekt naar verwachting in een ruim uur voorbij en start ter hoogte van het Willemsplein. Afhankelijk van de wind en de stroming wordt de doorkomst bij de Wilhelminabrug twintig tot dertig minuten later verwacht. Drie kwartier tot een uur later is de parade bij de Citadel.

Toegang gratis
De toegang is gratis. Meestal nemen bezoekers een eigen stoel of picknickkleed mee of vinden een plekje op de vestingmuren.
Er zijn extra zitplaatsen langs de route gecreëerd. Dit zijn betaalde plaatsen op speciale tribunes. Voor slechts € 9,50 ben je verzekerd van een comfortabele zitplaats met prachtig zicht op Bosch Parade.

Rolstoelplaatsen
Zit je in een rolstoel en wil je goed zicht op Bosch Parade? Reserveer dan jouw gratis plek. Er zijn een beperkt aantal plaatsen langs de route, dus wacht niet te lang met reserveren.

Bosch Parade

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.