Manus van Alles festival

Manus van Alles viert multiculti op z’n Maastrichts
Het multiculturele festival Manus van Alles presenteert op zondag 23 juni de 19e editie. Van 10.30 – 20.00 uur staan op drie podia muziek en dans 26 groepen, 346 artiesten uit 42 landen. Topgroep is de Chileense band Golosa la Orquesta. De 7 Chilenen veroveren je hart met hun swingende mix van Latin American en bohemian rhythms uit de jaren '50. Twee andere topgroepen zijn de Turks - Poolse groep Ot Azoj met verfrissende Balkan Swing en de Senegalese groep Nyaka Ngoma. De Afrikaanse dansers, muzikanten, acrobaten en vuurspuwers presenteren een spectaculaire show met wervelende dans en spetterende muziek in kleurrijke kostuums.

Muziek juweeltjes
11 Optredens muziek met popgroepen, bands en zangers. Van Afrikaans tot Zuid-Amerikaans, van Balkan, Spaans tot Nederlands. Van Hollands tot Limburgs en Maastrichts. Singer- songwriter Jessica Kulka, het aanstormende Limburgse talent komt met een mix van eigen songs en covers. De 3 toppers van de Maastrichtse ambiance 2019 zijn Erwin, Huub Adriaens en Duo X-Elle. Ze brengen weer hun gezelligste meezingers en dansliedjes mee.

Pareltjes van dans
Manus presenteert dit jaar een mooie reeks bijzondere dansvoorstellingen. 12 Voorstellingen met pareltjes van dans uit o.a. Afrika, de Kaukasus, Polen, Nederland, Marokko, Hawaii, Bolivia, Rusland, China en Servië. Op de podia schitteren professionele groepen en jonge talenten in prachtige kostuums. Klinkende namen zijn Los Quipus Los del Sol, Roots – Youth Folk Company, Kaouther, Maeve Hawaii, Chinese leeuwendans en ArtEZ Dansacademie vooropleiding Venlo.
Van alles voor iedereen
Manus presenteert multiculturele muziek en dans van alle tijden voor alle leeftijden. Je hoort er het ritme van vandaag en het tempo van gister. Van alles voor iedereen. Van exotische popmuziek tot eeuwenoude klanken uit de hele wereld. Van westerse jeugdcultuur met hiphop en streetdance tot traditionele folklore uit diverse windstreken. Iedereen kijkt er met veel plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Voor kinderen van onder en boven de 10 jaar is er het Manus Kidsfestival met een skatebaan en veel creatieve activiteiten en attracties. ‘Creatief spelen’ is het thema 2019.
Op de culturele wereldmarkt staan 50 kramen met geuren, kleuren, smaken en idealen uit de hele wereld. De feestelijke festivalbraderie presenteert 100 kramen voor de smalle beurs.
Meer info: www.manusvanallesfestival.nl

Manus van Alles festival

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.