Lux Open Air - Tarantino marathon

LUX sluit dit jaar de zomervakantie af met vijf gratis Open Air vertoningen van films van Quentin Tarantino. De nieuwste film van de Amerikaanse regisseur, Once Upon a Time in Hollywood, komt in augustus uit. Reden voor LUX om vijf van zijn oudere titels terug te halen naar het grote doek. LUX Open Air vindt plaats van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 augustus.

Tijdens LUX Open Air wordt het terras op het Mariënburgplein omgetoverd tot openluchtfilmtheater. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 20.45 uur en zijn gratis toegankelijk. Het terras wordt uitgebreid, en buiten het terras is het mogelijk om met zelf meegebrachte stoeltjes, kussens of dekentjes een plekje te zoeken.

LUX Open Air staat deze zomer volledig in het teken van Quentin Tarantino. De regisseur geldt als één van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood. Met zijn speelfilmdebuut Reservoir Dogs (1992) bracht hij direct de filmwereld in rep en roer. Met zijn tweede film in 1994 werd hij in één klap wereldberoemd; Pulp Fiction. Sindsdien staat hij bekend als representant voor de nouvelle violence stijl, met expliciete geweldscenes en verhaallijnen die zich afspelen in de onderwereld, waar andere wetten gelden dan in de burgerlijke maatschappij. Inmiddels heeft hij een imposant oeuvre opgebouwd, waaronder Kill Bill (2003-2004), Inglourious Bastards (2009), Django Unchained (2012) en The Hateful Eight (2015). Ooit heeft Tarantino laten vallen dat hij maximaal tien speelfilms zal regisseren. Zijn nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood, is zijn negende film. De film gaat donderdag 18 augustus in première, reden om LUX Open Air deze zomer volledig aan Tarantino te wijden.

Welke vijf films van Tarantino er precies vertoond worden, houdt LUX nog even geheim. De titels worden maandag 22 juli bekend gemaakt. Voorgaande jaren leert dat het terras al ruim voor aanvang van de film vol loopt, dus het advies luidt om minstens anderhalf uur van tevoren je plek te veroveren.

Lux Open Air - Tarantino marathon

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.