Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie

In de Voorjaarsvakantie zet kasteel Ammersoyen n Carnaval de poorten open voor het publiek!

In de Voorjaarsvakantie zet kasteel Ammersoyen ná Carnaval de poorten open voor het publiek! Ontdek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding, de Speuren & Spelen tocht of tijdens één van de evenementen.  

Voor kinderen is er vanalles te beleven. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen en in de wapenkamer kunnen ze onderdelen van een harnas uitproberen. 

Activiteitenprogramma:

  • Speuren & Spelen: alle openstellingsdagen tussen 11-17u. Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. Vervolgens ga je op pad in het kasteel. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en spelletjes te doen.
  • Lichtjesrondleiding: vrijdag 28 februari. Avondopenstelling speciaal voor kinderen. Met je zelf versierde lampion ga je mee op een tour door het halfdonkere kasteel.
  • Kinderrondleidingen: 26 en 29 februari. Rondleiding speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich eerst verkleden tot jonkvrouw of ridder, daarna gaan ze met de gids een tour maken door het kasteel. 

Verder activiteitenprogramma volgt. 

Data geopend: woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Entree: volwassenen: 11,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5 euro, donateurs GLK en Museumkaarthouders: gratis entree. Voor bepaalde activiteiten gelden andere tarieven. 

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl, 073-5949582

Voorjaarsvakantie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.