Het Vuur van Sint Maarten


-advertentiepositie-



Het Vuur van Sint Maarten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Vuur van Sint Maarten wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in nauwe samenwerking met RAUM. RAUM is gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s en bij het vormgeven van de stad. Lees hier meer over RAUM.

Voor RAUM is Het Vuur van Sint Maarten hét voorbeeld van een eeuwenoude traditie die de stadsbewoners aanwakkert om samen te komen en zo het nieuwe stadsleven laat ontbranden. De legende van de romeinse heilige Sint Maarten is o.a. vertaald stadswapen van Utrecht en staat voor verbinden en delen. Vanuit deze gedachte laten ons terrein door Sharing Arts Society omtoveren tot Romeins kampement, want de Romeinse cultuur van tradities en rituelen zit diepgeworteld in de aarde van Leidsche Rijn. Op de nieuwe stadsgrond branden we een levensgroot vuur terwijl we eten en drinken, lampionnen verlichten, workshops doen, naar verhalenvertellers luisteren, vuurspuwers en jongleurs verbluft aanschouwen en klappen voor theatermakers, zangers, muzikanten en muziekgroepen. Kom erbij, want niets is volgens ons zo warm en gemoedelijk als een groots novembervuur!

Ieder jaar kiezen we een van de 17 Global Goals van de Verenigde Naties als thema. In 2019 is dat ‘Het doorbreken van muren tussen culturen’.

 Bezoek www.vuurvansintmaarten.nl

Het Vuur van Sint Maarten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.