Winteravondopenstellingen

Winteravondopenstellingen

In de donkere dagen rond kerst stelt kasteel Ammersoyen de kasteelpoorten open voor het publiek. Een unieke kans om de burcht n sluitin

In de donkere dagen rond kerst stelt kasteel Ammersoyen de kasteelpoorten open voor het publiek. Een unieke kans om de middeleeuwse burcht ná sluitingstijd te beleven.

Ontdek Ammersoyen tijdens deze winteravonden op eigen gelegenheid en dwaal door de sfeervol verlichtte zalen. Je bekijkt er onder meer de middeleeuwse vertrekken en de 17e eeuwse vleugel. Via trappen in de muren bereik je de museumzolder met de archeologische schatten uit de gracht en de wapenkamer. Breng zeker ook een bezoekje aan de recent ontsloten voormalige brouwkelder, waar vandaan je ook een kijkje kunt nemen in de kerker van het kasteel. Onderweg zijn gidsen aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u leuke wetenswaardigheden kunnen vertellen.

Afhankelijk van de actuele RIVM-maatregelen is horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht geopend tijdens de avondopenstelling.

Datum: woensdag 23 december en woensdag 30 december

Tijd: 18.30-22.00 uur (laatste entree om 21.00 uur)

Entree: €12,00, kinderen €5,00. Donateurs GLK en Museumkaarthouders: gratis entree.  

Reserveren: is verplicht door vooraf een e-ticket te bestellen, ook voor donateurs en Museumkaarthouders. 

Koop hier uw kaartjes voor de Winteravondopenstellingen

Let op: vanwege de corona-maatregelen kunnen per kwartier 8 personen het kasteel binnen. Wacht daarom niet te lang met reserveren. 

Tip: er zijn ook avondopenstellingen speciaal voor kinderen. Meer informatie over de Lichtjesavonden

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl of 073 - 5 94 95 82

Winteravondopenstellingen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.