Dress to Impress. Kostuums met een verhaal

Dress to Impress. Kostuums met een verhaal

Kostuums, accessoires en foto's vertellen het verhaal van hun drager
Zien en gezien worden in de prachtigste kostuums… Het is van alle tijden. Hoewel de eerste kleding vooral diende om ons warm te houden, ontwikkelde mode zich tot een middel om status en een identiteit uit te dragen. Vanaf 22 november vertellen kostuums, accessoires en foto's over de identiteit van kasteelheren en -vrouwen in de tentoonstelling Dress to Impress. Kostuums met een verhaal.

In Dress to Impress. Kostuums met een verhaal kunnen bezoekers zich vergapen aan prachtige historische kostuums uit de Utrechtse kasteelmusea tot aan hedendaagse ontwerpen met een individuele boodschap. Foto’s, kostuums en accessoires vertellen de geschiedenis van de modieuze items en het verhaal van hun drager. Van extravagant gemaskerd bal tot ambtskostuum, en van draagbaar modern tot kunstzinnig maatschappelijk statement. De prachtige kostuums in Pop-up Museum Oud Amelisweerd geven genoeg inspiratie tijdens de feestmaanden!

Amsterdam Rainbow Dress
Een hoogtepunt in de tentoonstelling is de komst van de Amsterdam Rainbow Dress. De extravagante jurk zal de eerste twee weken van Dress to Impress in Oud Amelisweerd te zien zijn. In de zestien meter lange jurk zijn 75 nationale vlaggen verwerkt van landen waar lhbti'ers* bij wet verboden zijn. Steeds wanneer lhbti-rechten worden gelegaliseerd in een van de landen, wordt de desbetreffende vlag in de jurk vervangen door een regenboogvlag. Hiermee opent de stichting achter de Amsterdam Rainbow Dress het publieke debat en bewustzijn.

De jurk reist als levend kunstwerk de wereld over en vraagt zo aandacht voor wereldwijde lhbti-rechten. De Amsterdam Rainbow Dress is eerder te zien geweest in onder andere New York, Johannesburg, Stockholm, Seoul en San Francisco.

Dress to Impress. Kostuums met een verhaal

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.