Lichtjesrondleiding

Lichtjesrondleiding

Avondopenstelling speciaal voor kinderen. Met je zelf versierde lampion ga je mee op een tour door het halfdonkere kasteel in kerstsfeer!

Avondopenstelling speciaal voor kinderen. Met je zelf versierde lampion ga je mee op een tour door het halfdonkere kasteel in kerstsfeer!

Als het buiten donker is geworden en het kasteel normaal al lang gesloten is, doen wij deze avond in de kerstvakantie speciaal voor kinderen de kasteelpoorten open voor de Lichtjesrondleiding! Beleef samen met je (groot)ouders hoe het is om door een donker kasteel te wandelen bij het licht van lampionnen en kaarsen. Zo komen jullie helemaal in de kerstsfeer. 

Eerst ga je in de kasteelkelder een lampion mooi versieren. Daarna ga je mee met de gids voor de Lichtjesrondleiding door het kasteel. De tour gaat door allerlei kamers en je beklimt de muurtrappen. Natuurlijk neem je onderweg je versierde lampion mee! Om de lampionnen mooi te zien schijnen maken we het kasteel een beetje donker, maar niet helemaal zodat het voor niemand té spannend is.

Horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel is deze avond ook geopend, bijvoorbeeld voor lekker warme chocomelk met slagroom.

Datum: dinsdag 22 december en dinsdag 29 december 2020

Tijd: 18.30 uur, 19.00 uur of 19.30 uur

Tijdsduur: 1,5 uur

Entreeprijzen:

  • Kinderen: € 11,00, met Museumkaart of donateurspas GLK: € 6,00. Prijs is inclusief een lampion met lampje en batterijen
  • Volwassenen: € 14,50, met Museumkaart of donateurspas GLK: € 3,00

Reserveren: is noodzakelijk door vooraf e-tickets te bestellen via onderstaande links:  

E-tickets Lichtjesrondleidingen 22/12:  

E-tickets Lichtjesrondleidingen 29/12:

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden 

Informatie: ammersoyen@glk.nl of 073 - 5 94 95 82

Lichtjesrondleiding

Foto geüpload door gebruiker Stichting Geldersch Landschap en Kastelen.