Brood bakken in het Leudal

Brood bakken in het Leudal

Bezoek samen met je kinderen Bakhuis Kloosterhof in het Leudal. Het vuur brandt en de broodjes en blinj vlaai worden voor je neus gebakken. Kijk en proef!

Breng samen met je kinderen een bezoek aan het bakhuis bij boerderij Kloosterhof in het Leudal in Midden-Limburg. Vroeger werd hier voor de hele week brood gebakken en vlaai gemaakt. Eerst wordt de oven van het bakhuis bij boerderij Kloosterhof opgestookt. Je kunt het hele proces volgen en warme broodjes proeven. Net als vroeger wordt van het overgebleven deeg blinj vlaai gebakken. Benieuwd wat dat is? Kom kijken, dan kun je meteen een hapje nemen.


22 februari Sjansenmakersdag

Om een bakhuis te kunnen stoken is hout nodig: alleen met een hete oven en kan brood en vlaai gebakken worden. Tijdens de Sjansenmakersdag wordt hakhout gezaagd en in handzame bundels gebonden, klaar voor gebruik in het bakhuis. Komt je helpen? Je hulp wordt beloond met een bij de tijd passende traktatie...

Let op: dit jaar hakken we hout bij de rabatten in het Leudal. Vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer staat de richting aangegeven. Tijd: 13.00-15.00 uur. 

  • Let op: locatie op 22 feb is bij de rabatten in het Leudal, vanaf parkeerplaats Staatsbosbeheer staat de richting aangegeven

  • Tijden

    - 22 feb: 13.00-15.00 uur

    - Overige data: 9.00-14.00 uur

  • Gratis entree

  • Toegankelijk voor mindervaliden

  • Honden toegestaan, mits aangelijnd

Brood bakken in het Leudal

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.