Workshop natuurfotografie in De Groote Peel

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel

Leer de kneepjes van fotografie in de natuur tijdens de workshops van vakfotograaf Nando Harmsen. Het uitgestrekte veenlandschap van De Groote Peel leent zich perfect voor het maken van mooie plaatjes, op elk tijdstip van de dag...

Leer de kneepjes van de fotografie tijdens de workshops van vakfotograaf Nando Harmsen. Het uitgestrekte veenlandschap van De Groote Peel leent zich perfect voor het maken van mooie plaatjes, op elk tijdstip van de dag: van 's ochtends vroeg tot in het donker van de nacht... 


Landschappen in het duister - 21 maart

Landschappen fotograferen houdt niet op na zonsondergang: ook in het donker kan je op pad. In deze workshop leer je je camera in het donker te gebruiken. Waar moet je op letten, en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? We gaan voor een landschap met stralende sterrenhemel, maar het blijft natuurlijk afwachten of het weer meewerkt.

Benodigd: groothoek objectief en een stevig statief. Wenselijk: draadontspanner of afstandsbediening, lichtgevoelig standaard objectief.


Voor dag en dauw - 5 september

Stap vroeg uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het krieken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.


Aan het eind van de dag - 21 november

Vind je het lastig een landschap op een interessante manier te fotograferen? Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je in deze workshop je ervaring van het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.


  • Prijs is per workshop

  • Nodig: spiegelreflex-, mirrorless-systeemcamera of vergelijkbare camera die je handmatig kunt instellen

  • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn)

  • Afstand wandeling: maximaal 5 km

  • Prijs is inclusief iets te drinken

  • Niet geschikt voor mindervaliden, de excursie vindt in open veld plaats

  • Honden niet toegestaan

Workshop natuurfotografie in De Groote Peel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.