Winterkasteel Helmond


-advertentiepositie-



Winterkasteel Helmond

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, is van 23 december t/m 7 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van Kerst op zijn leukst! Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en chique gedekte tafels. Het zit ook barstensvol mooie verhalen.

Wat kun je doen in het Winterkasteel?

Luister naar verhalenvertellers Gast Fantast en Aaltje Verhaaltje, zij vertelt je de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in hun gezellige kasteelkamer vol wonderlijke spulletjes.

De kasteelgidsen zijn elke dag aanwezig om de mooiste kasteelplekjes te laten zien en spannende verhalen over dit eeuwenoude kasteel te vertellen: weet jij bijvoorbeeld wat een snotneusje is?

In het kasteel ontmoet je allemaal kasteelbewoners. De Marskramer, de kokkinnen uit 1783 en Rentmeester Jadoulle vertellen jou precies hoe je het kasteel beheert. Help dienstmeid Geertrui ook maar even met het zilver te poetsen! Maar er is iets vreemds aan de hand: de kasteelverhalen en herinneringen dreigen verloren te gaan. Gelukkig kan de Winterkoning, een statige man met een blauwe mantel uit een koud land hier ver vandaan, daar een stokje voor steken.

Kom een kijkje nemen op het gezellige en sfeervol aangeklede binnenplein van het Winterkasteel, plek genoeg voor een leuke selfie. Ook kun je elke dag spelen en speuren bij en in het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder en speel met de middeleeuwse spellen.

Loop mee met de tour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Daar is iets vreemds aan de hand. Ga het zelf ontdekken. Weet jij wie de brand op zolder heeft veroorzaakt? De zoldertour hoef je niet te reserveren, aanmelden kan op de dag zelf.

Lucas Gassel was een belangrijke zestiende-eeuwse meesterschilder die in Helmond opgroeide. In zijn werkplaats in het kasteel leer je welke materialen hij gebruikte en met welke technieken hij schilderde. Je ontdekt er ook welke schilderijen hij maakte en hoe hij leefde.

Iets lekker happen of van een winters drankje genieten kun je met het hele gezin in het sfeervolle Kasteelcafé.

 Bezoek www.museumhelmond.nl

Winterkasteel Helmond
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.