Varen door de Weerribben - Je hoofd leeg

Varen door de Weerribben - Je hoofd leeg

Een vaartocht door de Weerribben met Tjeerd Gorter, fysisch geograaf en bewustzijnstrainer. Na een korte introductie laat Tjeerd je met een aantal oefeningen het gebied ervaren.

Vaar mee door de Weerribben met Tjeerd Gorter, fysisch geograaf en bewustzijnstrainer. Na de introductie met een kop koffie in Buitencentrum Weerribben stap je in de boot. Onderweg laat Tjeerd je met een aantal oefeningen de unieke geest van het gebied ervaren. Je maakt zo kennis met de onzichtbare maar zeker voelbare kwaliteiten van dit waterrijke landschap. Al varend ervaar je wat dit bewust voelen met je doet.


Achtergrond

Buiten in de natuur kom je meestal in een ontspannen fase. Je raakt geïnspireerd, eventuele vermoeidheid verdwijnt. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom gebruiken we dit effect van ‘buiten’ niet bewust, als we het al beseffen? Soms lijkt het of we onze vanzelfsprekende verbinding met de aarde en natuur kwijt zijn. In het verre verleden was dit anders. De mens snapte heel goed de afhankelijkheid van de natuur, de samenhang in alles. Dit bracht een andere manier van leven met zich mee. Tijdens deze excursie krijg je een inkijkje in hoe dat ging.


Boek

Het boek Levend Land van Tjeerd Gorter is bij aanmelding van deze activiteit te koop voor een speciale prijs € 12,50. Verkrijgbaar in het buitencentrum.


  • Kleed je op het weer en neem anti-muggencrème en anti-zonnebrandcrème mee

  • Neem je verrekijker en fototoestel mee

  • Tijdens de tocht kan je niet van de boot af, er is geen toilet aan boord

  • Ook geschikt voor mindervaliden mits je zelf de boot in en uit kunt komen. Rolstoel kan niet mee

  • Honden niet toegestaan

Varen door de Weerribben - Je hoofd leeg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.