Maanwandeling Sallandse Heuvelrug

Maanwandeling Sallandse Heuvelrug

Hoor de wind waait door de bomen... Maak samen met de boswachter een avondwandeling over de Sallandse Heuvelrug, inclusief presentatie van de sterrenwacht. Voor iedereen die Sinterklaas al gevierd heeft, of er gewoon niet aan doet.

Zie de maan schijnt door de bomen... Maak samen met de boswachter avondwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Een wandeling door bossen en over heidevelden, en de wind die door de bomen ruist of zelfs raast. Beleef de mystieke sfeer van de nacht, met silhouetten van bomen en struiken en de geluiden van de nacht. Een wandeling voor iedereen die Sinterklaas al gevierd heeft, of er gewoon niet aan doet.


Binnenprogramma


Afhankelijk van weersomstandigheden bezoek je het planetarium of de koepel met telescopen. Sterrenwacht Hellendoorn geeft je een presentatie over de maan met leuke weetjes over het heelal. De boswachter vertelt je kort over het nachtelijk leven op de Sallandse Heuvelrug en het belang van duisternis én licht in de natuur. De volgorde van de programma onderdelen zijn mede afhankelijk van het weer.
  • Afstand: ca 4 km

  • Prijs: inclusief koffie, thee
    of limonade

  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan

  • De wandeling gaat over zandpaden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden

  • Honden niet toegestaan

  • In samenwerking met Sterrenwacht Hellendoorn

Maanwandeling Sallandse Heuvelrug

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.