King Lear - Delfgaauw & van Dril

King Lear - Delfgaauw & van Dril

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear.

Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel. Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouder? De leerling of de meester? De koning zegt: Niets is wat het lijkt. De nar: Niets lijkt wat het is. Ga zitten en laat je verrassen door King Lear, in een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril.

Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend. Voorafgaand de voorstelling is er een gratis rondleiding bij te wonen. Tijdens deze rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen van De Lawei (meer informatie hier). Deze rondleiding is bij te boeken tijdens het afrekenen van je kaartjes. Deze rondleiding duurt een uur.

Wil je nog een lekker hapje eten (i.c.m. rondleiding aan te raden rond 17.30 uur)? Maak dan gebruik van de €10,- plate, bij te boeken tijdens het afrekenen.

Na de voorstelling is er een nagesprek met Fred Delfgaauw die je gratis kan bijwonen. Schuif aan!

King Lear - Delfgaauw & van Dril

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.