Chinees Nieuwjaar Amsterdam 2020


-advertentiepositie-



Chinees Nieuwjaar Amsterdam 2020

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste event op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd. Op deze dag komen Chinezen met de hele familie, staan rituelen met eten, offers bij tempels en de kleur rood centraal. Bijgelovige personen kunnen hun hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten. Zo staat er standaard yu sheng (rauwe vissalade ) en fai-hai (zeewier) op het menu, die beiden voor geluk en voorspoed zorgen.

In de Amsterdamse Chinese Nieuwmarktbuurt staat een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua. Bij de Chinese tempel vindt jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaats. Mocht je trek krijgen van al het spektakel dan kun je je tegoed doen aan Chinees eten, bij bijvoorbeeld het drijvende Chinese restaurant Sea Palace op de Oosterdokskade. Ook aan de Stormsteeg en de Geldersekade zitten veel Chinese restaurants.

De meeste activiteiten tijdens het Chinees Nieuwjaar vinden volgens traditie in Amsterdam plaats bij de Nieuwmarkt en de Zeedijk, maar er zijn doorgaans ook feestelijkheden op de Dam.

Chinees Nieuwjaar Amsterdam 2020
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.