Rotterdam Chinese New Year 2020

Rotterdam Chinese New Year 2020

Het Chinees Nieuwjaar wordt uitgebreid gevierd in Rotterdam! De meeste activiteiten concentreren zich op en rondom de West-Kruiskade met Wijkpark Oude Westen als festivalhart. Maar inmiddels is het festival flink gegroeid en zijn er ook volop Chinese activiteiten te beleven in andere delen en prominente locaties van de stad waaronder Katendrecht, de Koopgoot en de Markthal.

De Leeuwendans vormt het belangrijkste onderdeel van het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam, waarbij ondernemers op de West-Kruiskade bezoek krijgen van leeuwen vergezeld door draken, een levensgrote aap en spetterend vuurwerk. Met deze eeuwenoude traditie worden boze geesten verjaagd en voorspoed opgeroepen. Sinds 2018 wordt er overigens ook een Leeuwendans gehouden op Katendrecht, een aantal kilometer zuidelijker in Rotterdam. Na de Leeuwendans kan er naar hartelust gewinkeld, gegeten en gedronken worden in de West-Kruiskade en het Wijkpark Oude Westen.

In 2020 word in Rotterdam het jaar van het rat ingeluid en dat staat volgens de Chinese cultuur voor welvaart en goede zaken. Net als in China duikt de rat op verschillende plekken in Rotterdam op. Verder wapperden vanaf 27 januari weer de Chinese vlaggetjes aan de Boompjes, de traditionele vlaggenparade. Natuurlijk kan er weer volop geproefd worden van de rijke Chinese keuken in pop-up restaurants in Wijkpark Oude Westen en in Chinese restaurants als Asian Glories elders in de stad. En op Katendrecht, het schiereiland waar ooit de eerste Chinese inwoners van Rotterdam zich vestigden, word op zondag een extra Leeuwendans gehouden. Ook de Erasmusuniversiteit was weer van de partij in de vorm van lezingen en Chinese Student Association workshops. Kinderactiviteiten kun je verwachten in en rondom het Wijkpark Oude Westen.

Rotterdam Chinese New Year 2020

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.