Expositie De Elementen Verbeeld

Expositie De Elementen Verbeeld

Opening expositie De Elementen Verbeeld op zondag 2 februari op Fort Pannerden #expositie

Op Fort Pannerden is vanaf februari tot en met half april de expositie De Elementen Verbeeld te zien met werk van verschillende kunstenaars uit Lingewaard.

Op zondag 2 februari wordt om 15.00 uur de expositie geopend door wethouder Helga Witjes.

Het zijn bronzen beelden van Rita Oostendorp, fotos van Joyce Derksen en beelden van Wilma Daamen. 

De tentoongestelde beelden zijn ook te koop. Van de prachtige natuurfotos van Joyce Derksen zijn bij haar fraaie afdrukken op canvas te bestellen. Beeldhouwster Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren: Ze heeft daar haar atelier De Jutteakker. Joyce Derksen woont en werkt in Doornenburg. Wilma Daamen is de overleden vriendin van Nico Derksen, gewaardeerd vrijwilliger van het fort die vorig jaar is overleden. De beelden van Wilma zijn door Nico aan het fort geschonken.

Fort Pannerden: gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, trotseert het fort al ruim 150 jaar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en schitterend gerestaureerd. Het is een passend decor voor de werken van Rita Oostendorp en Joyce Derksen genspireerd op de elementen in prachtige natuur van de gemeente Lingewaard.

Expositie De Elementen Verbeeld

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.