'Abstract' - glas en schilderijen

'Abstract' - glas en schilderijen

Van 1 maart t/m 25 mei 2020 is de expositie 'Abstract' te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen. Op de expositie zijn de glasobjecten van Mariëlle Braanker en de vroege schilderijen van Simone Stawicki te bewonderen.
Mariëlle Braanker maakt objecten van Glas. Zij heeft haar eigen techniek ontwikkeld waarbij de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas die gesneden en aan elkaar gehecht zijn. Zij weet bijzondere vormen te creëren met dit glas. Doordat de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, geeft dit een eigen lichtbreking, die naast de vorm een extra dimensie geeft.
Simone Stawicki toont werken uit haar vroege periode, waarbij zij vrijwel geheel abstract werkte. Zij was geïnspireerd door object, tijd en ruimte. Het samensmelten van het object en de omgeving geven een abstract beeld. Het is een beeldtaal die van hart tot hart spreekt.
De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend zaterdag 7 maart, zondag 8 maart, zaterdag 18 april, zondag 19 april, zaterdag 2 mei en zondag 3 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

'Abstract' - glas en schilderijen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.