Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia is een internationale hit en reisde al de hele wereld over. Met tournees in China en India in het vooruitzicht is het een buitenkans de voorstelling nu weer in Nederland te zien. Mevr. Ophelia ontving een Zilveren Krekel (voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie) en werd in Australië genomineerd voor de prestigieuze Helpmann Award.


Een prachtig miniatuurtje ★★★★ de Volkskrant
Een voorstelling die je recht in het hart raakt Noord Hollands Dagblad
Driekwartier theaterplezier Het Parool
The story is told with great affection and ingenuity★★★★ The Scotsman
It’s a hugely moving and poetic treatment of a potentially grim conclusion ★★★★★Herald
One of the best pieces of theatre I have seen in recent years Jackie Skinner, National Theatre London


HET VERHAAL


Toen Ophelia geboren werd, wilden haar ouders graag dat ze een beroemd actrice zou worden. Maar al gauw bleek haar stem veel te zacht om te acteren. Ze werd souffleuse. Jaren later moet het theater waar Ophelia werkt sluiten, en staat ze op straat. Dan verschijnt er een schaduw die, gek genoeg, bij niemand hoort. Ophelia besluit de schaduw mee naar huis te nemen. Al snel kloppen er meer losse schaduwen bij haar aan. Ze mogen allemaal blijven, maar overdag moeten ze in haar handtas, want Ophelia wil niet te erg opvallen. ’s Avonds gaan ze los en spelen ze de prachtigste verhalen. Tot Ophelia op een dag een wel hele grote schaduw ontmoet..


Mevr. Ophelia is gebaseerd op het boek ‘Ophelia’s Schimmentheater’ van de wereldberoemde schrijver Michael Ende. De voorstelling wordt met veel bravoure, karton, muziek en schaduwen verteld door Maurits van den Berg en Mirthe Klieverik, die alle rollen vertolken.

Mevr. Ophelia

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.