Poppenkastvoorstelling

Poppenkastvoorstelling

Poppenkastvoorstelling ‘De avonturen van Marretje de meeuw’:
Doordat Marretje de meeuw over het hele Zuiderzeegebied vliegt, is ze van alles op de hoogte. En ze vertelt daarover niet alleen de prachtigste verhalen, maar ze laat ook graag mooie dingen zien die ze onderweg heeft opgepikt. De kleine Oeki wil heel graag met Marretje mee op avontuur, maar helaas… hij kan niet vliegen! Maar dan blijkt de driekoningenster gestolen te zijn en komt het avontuur vanzelf naar hem toe; kunnen Marretje en Oeki de daders vinden?
In deze energieke voorstelling helpen alle kinderen mee het verhaal tot een goed einde te brengen.

Poppenspeler Egon:
De Poppenkast op de Dam in Amsterdam is al eeuwenlang het boegbeeld voor het klassieke volkspoppenspel met Jan Klaassen en Katrijn. Al sinds de zeventiende eeuw worden er voorstellingen gespeeld waarin het Amsterdamse echtpaar elkaar op luidruchtige en komische wijze de les leest.

Egon Adel, de huidige poppenspeler van de Dam, verlaat voor de tentoonstelling Zee vol verhalen niet alleen Amsterdam, maar ook Jan Klaassen en Katrijn; tijdens de voorjaarsvakantie laat hij Marretje de meeuw schitteren in de poppenkast van het Zuiderzeemuseum. Egon was vorig jaar ook al te zien in het Zuiderzeemuseum, hij speelde toen de poppenkastvoorstelling Pittige tijden. De poppen voor deze voorstelling zijn speciaal gemaakt: ze zijn op traditionele wijze uit hout gesneden en gekleed in de dracht van het Zuiderzeegebied van rond 1919.

Poppenkastvoorstelling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.