Avond vol verhalen junior

Avond vol verhalen junior

Wat is er nóg spannender dan een speurtocht in een museum? Een speurtocht in een dónker museum, natuurlijk! Zaterdag 22 februari zijn kinderen van 9 tot en met 12 jaar van harte welkom (met ouders of volwassen begeleiders) voor een spannende tocht door het binnenmuseum. Het binnenmuseum is deze avond geopend van 18.00 tot 21.00 uur.

Kinderen speuren deze avond in de splinternieuwe familietentoonstelling Zee vol verhalen met een zaklantaarn naar de pootafdrukken van Marretje de Meeuw. Ze ontdekken de verhalen van de mensen die aan de vroegere Zuiderzee woonden, hoe ze plezier maakten, maar ook hoeveel werk het was om de Zuiderzee veilig te maken. Doe mee, verkleed je in kleding van toen en gooi netten uit om te merken hoe hard ook kinderen vroeger moesten werken. En daarna? Lekker uitrusten in de bedstee, natuurlijk!

Met een goed gevulde maag beginnen aan het speurwerk? Je kunt voorafgaand aan deze avond ook een menu reserveren in museumrestaurant het Peperhuis. Meer informatie vindt u op onze website.

Avond vol verhalen junior

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.