Fort Pannerden: De elementen verbeeld

Fort Pannerden: De elementen verbeeld

Fort Pannerden trotseert de elementen, in de nieuwe expositie worden ook !

Op Fort Pannerden is de komende twee maanden werk te zien van kunstenaars uit Lingewaard. Op zondag 2 februari wordt om 15.00 uur de expositie geopend door wethouder Helga Witjes. Deze zal te zien zijn tot half april. Het zijn bronzen beelden van Rita Oostendorp, fotos van Joyce Derksen en beelden van Wilma Daamen. De tentoongestelde beelden zijn ook te koop. Van de prachtige natuurfotos van Joyce Derksen zijn bij haar fraaie afdrukken op canvas te bestellen.

Beeldhouwster Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren: Ze heeft daar haar atelier de Jutteakker: Zij zegt over haar werk: Door interesse in de natuur ontstaan de vormen, structuren en oeverstromen in brons. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl. Ieder beeld wordt door mijzelf gegoten. Het gieten gebeurt volgens de verloren was methode (cire-perdu). Daarbij gaat de oorspronkelijke vorm verloren en ieder beeld is dus uniek In 2012 heeft Rita de Mieke Bles Kunstprijs gewonnen.

Joyce Derksen woont en werkt in Doornenburg, over haar werk zegt ze: Al sinds mijn kindertijd ben ik erg gefascineerd door mooie luchten, ik maakte daar vroeger dan ook vele fotos van met mijn pocketcamera. Later schafte ik een spiegelreflexcamera aan. Hiermee trok ik vaak de omgeving in. Ik kwam er echter langzaam maar zeker achter dat de echte mooie fotomomenten vaak zomaar voor me opdoken, en dat ik dan dus niet altijd de camera bij me had om deze vast te leggen. Voor mij is het daarom een uitkomst dat de cameraopties op de smartphone tegenwoordig zo zijn verbeterd dat ik vandaag de dag nagenoeg altijd in de mogelijkheid ben om waar dan ook de mooie natuur of luchten vast te leggen. Het liefst maak ik fotos van de natuur en mooie luchten in onze prachtige gemeente.

Wilma Daamen is de overleden vriendin van Nico Derksen, gewaardeerd vrijwilliger van het fort die vorig jaar is overleden. De beelden van Wilma zijn door Nico aan het fort geschonken.

Fort Pannerden: gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, trotseert het fort al ruim 150 jaar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en schitterend gerestaureerd. Het is een passend decor voor de werken van Rita Oostendorp en Joyce Derksen genspireerd op de elementen in prachtige natuur van de gemeente Lingewaard.

Kijk voor meer informatie over een bezoek aan Fort Pannerden op de website: https://fortpannerden.eu/

Fort Pannerden: De elementen verbeeld

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.