WOEST - Willem van Genk


-advertentiepositie-



WOEST - Willem van Genk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling WOEST is een reis door het drukke hoofd van Willem van Genk, die blijft zoeken in een voor hem onbegrijpelijke wereld. Zijn zorgen vertaalt hij in overweldigende kunst. Duistere universums vanuit vogelperspectief, overdonderende architectuur, luchtschepen, mensenmassa’s, trolleybussen en treinen bevolken zijn schilderijen. Het Outsider Art Museum laat de felheid van zijn belevingen zien, op een manier die je deelgenoot maakt van zijn fantasierijke gedachtengoed.

Het werk van Nederlands bekendste outsider-kunstenaar is autobiografisch. In de tentoonstelling zien we de stortvloed aan gedachten, die in hem leeft. De gelaagdheid in zijn kunstwerken is enorm intrigerend. Het is een kijkspel dat je uren kunt volhouden. Op den duur zie je de verbanden die hij ervaart, zoals die tussen de stalen overkappingen van stations en spinnenwebben, tussen criminaliteit en seksualiteit, of fascisme en communisme. Van Genk construeert en ordent met een meesterlijke hand.

WOEST toont ruim 60 werken van (inter)nationale bruikleengevers, waarvan enkelen nog nooit eerder zijn getoond. Voor het eerst sinds lange tijd is uit de collectie van het Stedelijk Museum Metrostation Opéra te zien, een schitterende verbeelding van het Parijse metrostation, als ook het magnifieke werk Kiev Station Moskou dat het Rijksmuseum ter beschikking stelt. De tentoonstelling reist in 2020 door naar Collection de l’Art Brut in Lausanne en daarna naar het Staatsmuseum De Hermitage in Sint-Petersburg.

 Bezoek www.outsiderartmuseum.nl

WOEST - Willem van Genk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.