Voorjaarsconcert Cantiqua Concert

Voorjaarsconcert Cantiqua Concert

Na het enorme succes van het uitvoeren van de Caeciliacantate in haar najaarsconcert in 2018, gaat Cantiqua Concert verder op deze ingeslagen weg.
Voor het voorjaarsconcert op zaterdag 4 april a.s. staat namelijk een nieuwe cantate op de rol: “Laat mijn tranen jouw voeten wassen”, de Maria Magdalena cantate. Een verhaal in theatrale setting over het leven van Maria Magdalena, met regie van Eliane Feijen. Ook deze nieuwe cantate -opnieuw een wereldpremière- komt van de componistenhand van Arjan van Baest, waarbij het libretto is geschreven door Judith ter Hofstede.
Het concert mag gezien worden als een mix van ‘moderne’ en ‘oude’ klassieken. Mooie en soms uitdagende muziek, die voor zowel uitvoerenden als bezoekers zeer toegankelijk is. Zo worden er voor de pauze werken van Ola Gjeilo (1978), Gabriel Fauré (1845-1924), Sarah Quartel (1984), Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) en Karl Jenkins (1944) ten gehore gebracht, met pianobegeleiding van Gabrielka Clout. Na de pauze volgt de nieuwe cantate met als soliste Kyra van Camerijk, begeleid door een klein ensemble bestaande uit slagwerk, piano, klarinet, contrabas en fluit.
Ook deze keer weer werken we samen met de stichting “Vier het Leven”. Deze stichting organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven. Meer informatie via www.4hetleven.nl

Datum concert: zaterdag 4 april 2020
Aanvangstijd: 20.00 uur.
Locatie: Cultureel centrum de Schalm (Ons Koningsoord), Trappistinnentuin 77, 5057 DJ Berkel-Enschot
Prijs toegangskaartje: 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de kassa.
Voorverkoop via: Lia de Kok (06-55778787), kaartverkoopcantiqua@gmail.com,
www.cantiqua.nl/kaartverkoop, de koorleden.

Voorjaarsconcert Cantiqua Concert

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.