Gramsberger Torentocht

Gramsberger Torentocht

De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de wandeltochten die zaterdag 28 maart in de omgeving van Gramsbergen plaats hebben. Er zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder een uitgebreide beschrijving mee.

Het is onderweg genieten: de routes gaan door de natuurrijke buurtschappen rondom Gramsbergen zoals Ane, Anevelde, Engeland, Den Velde en Loozen. Er wordt gelopen over verharde wegen, onverharde paden, weilanden, akkers en door bossen. Er is onderweg veel aandacht voor beleving. De rivier de Vecht, die bij Gramsbergen vanuit Duitsland ons land binnenstroomt, speelt een belangrijke rol. Bij deze negende editie van de Torentocht stappen de wandelaars in boten voor een korte tocht over de Vecht. Daarna wordt de route te voet vervolgd.

Je wandelt over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien en komt langs een bierbrouwerij. Dat is nog niet alles, want je kunt meedeinen op de muziek van dweilorkest Bloaswark uit Ane en er zijn meer optredens. Onderweg zijn er voldoende rustpunten (met sanitaire voorziening) om de benen te strekken, waar de koffie klaar staat, en een kop soep en een broodje verkrijgbaar is.

Gramsberger Torentocht

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.