Wildernisdag Drents-Friese Wold

Wildernisdag Drents-Friese Wold

Kom naar de stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Kom met je gezin naar de Wildernisdag in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Deze stoere buitendag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold staat volledig in het teken van wilde natuur. Voor jong en oud zijn er tal van activiteiten: van leren spoorzoeken, vuur maken en pijl-en-boog maken tot eten uit de natuur. De dag wordt muzikaal omlijst door Bert van Haar met natuurliedjes.


Natuurdetective Jac. P. Struiner


Natuurdetective Jac. P. Struiner vertelt onder begeleiding van gitaar, percussie en liedjes over zijn detectivewerk. Verschillende natuurvondsten als botten. schedels en drollen geven zijn verhaal extra aankleding. Want wie eet nou eigenlijk wie, en vooral: mag dat zomaar? Ja natuurlijk mag dat - dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur. Misschien soms een tikje zielig maar zeker interessant om eens te onderzoeken!Doen & beleven


Lekker actief aan de slag? Leer hutten bouwen, spoorzoeken en vuur maken! Er is een klauterparcours aanwezig, en een route waar je geblinddoekt door het bos kan lopen. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen hun eigen insectenhotel maken of een pijl en boog snijden (tip: neem je eigen zakmesje mee). Al deze activiteiten zijn in samenwerking met de Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold en Scouting de Biezenhutters.


 


Op stap met de boswachter


Ieder uur vertrekt de boswachter voor een korte wildernisexcursie. Onderweg vertelt hij je over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold.


  • Gratis toegang, voor bepaalde activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd

  • Deels geschikt voor mindervaliden, door onverhard terrein

  • Honden toegestaan, mits aangelijnd

Wildernisdag Drents-Friese Wold

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.