Museum of Fossil Fuels

Museum of Fossil Fuels

Van 5 tot en met 10 september opent de reizende, interactieve tentoonstelling ‘Museum of Fossil Fuels’ in Amsterdam. Deze tentoonstelling speelt zich af in een fossielvrije toekomst, één generatie vanaf nu, en vertelt over onze tijd met fossiele brandstoffen. Bezoekers kunnen de geluiden, geuren en cultuur ervaren die hoorden bij vervoer op fossiele brandstoffen - dingen die we vandaag nog als vanzelfsprekend beschouwen, maar die morgen in een museum thuis horen.

Het ‘Museum of Fossil Fuels’ stelt objecten en informatie ten toon uit de fossiele brandstofgeschiedenis van de mensheid van de 19e tot de 21e eeuw. Kinderen en volwassenen kunnen luisteren naar getuigenissen uit het fossiele brandstoftijdperk en naar het geluid van snelwegen en motoren, maar ze ervaren ook een nagebouwd pompstation en zitten op een troon gemaakt van uitlaatpijpen. Het is een expositie die met een nieuwsgierige blik terugkijkt naar onze tijd met fossiele brandstoffen, in een poging de impact ervan op de mensheid te onderzoeken en uit te leggen.

Locatie: de expositie is te zien in Museum ’t Kromhout, Kruithuisstraat 25 Amsterdam
Openingstijden: van 5 tot en met 10 september dagelijks, van 11.00 – 17.00u. Op woensdag 9 september is er een speciale kinderprogrammering.

Museum of Fossil Fuels

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.