Pride Photo

Pride Photo

De winnende afbeeldingen van 2019 van Pride Photo uit de categorieën Unique, Stories, Single Images en onze Open Category. Met winnende fotografen uit Zuid-Korea, Verenigde Staten, Mexico, Nederland, Duitsland en andere landen zijn te zien. De onderwerpen variëren van same-sex huwelijken en relaties in Myanmar, LHBTQI+ rechten in Indonesië, van liefdesverhalen in Europa tot LHBTQI+ wapenbezitters in America, ‘Muxe’ gender identiteit in Mexico, en veel meer.

Pride Photo
Pride Photo is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. We zoeken foto’s die lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) in al hun verscheidenheid in beeld brengen. Daarnaast zoeken we foto’s die mensen aan het denken zetten over de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Er zijn eindeloos veel variaties als het om gender identiteit gaat. Met het tonen van deze diversiteit willen we tegenwicht bieden aan de vaak eenzijdige beelden van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in de media.
www.pridephotoaward.org

MOVIES THAT MATTER FESTIVAL 2020: GEANNULEERD
In navolging van het advies van het RIVM hebben we tot onze grote spijt moeten besluiten het komende Movies that Matter Festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, te annuleren. De gezondheid en veiligheid van onze gasten, bezoekers en het festivalteam zijn onze prioriteit. Op ons festival staat ontmoeting en dialoog centraal. Een online variant van het festival ligt dan ook niet voor de hand. Gezien de uitgebreide programmering van films in combinatie met internationale gasten, en de ongewisse situatie in de komende tijd, is uitstel van het festival niet mogelijk.
We slaan deze editie over met pijn in het hart. We hadden een fantastisch filmprogramma klaarstaan, met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten. Voor iedereen is het een grote teleurstelling, maar we begrijpen en respecteren het advies van de autoriteiten.
We hopen je te kunnen verwelkomen op het Movies that Matter Festival 2021, van 19 t/m 28 maart.
www.moviesthatmatter.nl

Pride Photo

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.