EXPO Activist

EXPO Activist

Mensenrechtenverdedigers beschermen onze vrijheid. Zonder hen zouden internationale verdragen slechts woorden op papier zijn. Wanneer activisten onrecht zien, sluiten ze niet hun ogen, maar ondernemen actie. Het Activist-programma op het Movies that Matter Festival - georganiseerd in samenwerking met Amnesty International - viert het leven en het werk van deze helden.

In Activist zie je acht pakkende documentaires uit de hele wereld. Dit hoofdprogramma op het Movies that Matter Festival staat volledig in het teken van (films over) mensenrechtenverdedigers. De mensenrechtenverdedigers zijn te gast op het festival voor en ontmoetingen met het publiek. Daarnaast wordt voor elk van hen een persoonlijk impact- en netwerkprogramma georganiseerd met afspraken met voor hen relevante NGO’s, media en organisaties in Nederland.

Expo Activist
Tot en met 26 maart is in het Atrium in Den Haag de speciale Activist expo te zien, waarin je op een speelse en kleurrijke wijze kennis maakt met de activisten. Deze expo kwam tot stand in samenwerking met Movies that Matter Festival, Studio Sazza en Atrium City Hall de stichting achter de activiteiten in het Atrium Den Haag.

MOVIES THAT MATTER FESTIVAL 2020: GEANNULEERD
In navolging van het advies van het RIVM hebben we tot onze grote spijt moeten besluiten het komende Movies that Matter Festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, te annuleren. De gezondheid en veiligheid van onze gasten, bezoekers en het festivalteam zijn onze prioriteit. Op ons festival staat ontmoeting en dialoog centraal. Een online variant van het festival ligt dan ook niet voor de hand. Gezien de uitgebreide programmering van films in combinatie met internationale gasten, en de ongewisse situatie in de komende tijd, is uitstel van het festival niet mogelijk.
We slaan deze editie over met pijn in het hart. We hadden een fantastisch filmprogramma klaarstaan, met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten. Voor iedereen is het een grote teleurstelling, maar we begrijpen en respecteren het advies van de autoriteiten.
We hopen je te kunnen verwelkomen op het Movies that Matter Festival 2021, van 19 t/m 28 maart.
www.moviesthatmatter.nl

EXPO Activist

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.