René van Sluis speelt "Weemoed en Verstilling"

René van Sluis speelt "Weemoed en Verstilling"

Op zondag 29 maart 2020 geeft René van Sluis om 16 u een pianorecital in de Vincentiuskerk in Amsterdam. Hij speelt er zijn programma "Weemoed en Verstilling" waarmee hij in 2019 op concerttour is geweest in Nederland, België, Parijs en Florence.

René van Sluis begon zijn muzikale opleiding met pianolessen van zijn moeder, die concertpianiste was. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, en op advies van zijn zangpedagoge Maartje Kliffen, ging hij zang studeren aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.
Van 1979 tot 2007 heeft René van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Zijn concerten brachten hem o.a. naar Brussel, de Scala van Milaan, Birmingham, Londen, Keulen en Amsterdam. Zijn grootste successen heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw gekend met zijn liederenrecitals. Hij werd er begeleid door Levente Kende, Tom Bolle, Rinus Groot, Pablo Escande en Eva Scholtens. Zijn grote operarollen waren in Händel's Alexander's Feast, Acis en Galatea, Giulio Cesare en Verdi's Don Carlos, I Vespri Siciliani en Macbeth.
Sinds zijn terugkeer op het podium in 2017 als concertpianist, heeft hij tal van concerten gegeven in binnen- en buitenland. Dit jaar staan naast Amsterdam, Brussel, Florence en Parijs weer op het programma.

De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
"Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi." (Interview NH Dagblad 11 juli 2018)

René van Sluis speelt

Fotograaf: Jan van der Land