Autopuzzeltocht Nieuwe Hollandse Waterlinie

Autopuzzeltocht Nieuwe Hollandse Waterlinie

Ontdek de forten tussen Gorinchem en Vianen vanuit de auto met de familie bij deze puzzelrit!

Rijd langs de stoere forten met de Nieuwe Hollandse Waterlinie autopuzzeltocht Een route boordevol historie, maar ook prachtige natuur en kleine verstopte weggetjes.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie route gaat slechts langs een deel van dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed. Op je route passeer je een kleine 10 forten over zon 85 kilometer volgt. Maar met deze autospeurtocht krijg je absoluut een goede indruk van dit geniale idee om Nederland te beschermen tegen de vijand.

Let wel, de vragen in deze autopuzzeltocht gaan voornamelijk over de forten en niet specifiek wat je onderweg tegenkomt. Het zijn meer kennis vragen. Uiteraard moet je onderweg wel opletten voor de bingo

Wij zijn zelf enorme "forten-nerds". Zo hebben wij allemaal op forten gewerkt en vele evenementen georganiseerd op deze geweldige locaties Toen wij met Puzzeluitje begonnen, was dit dan ook n van onze eerste routes. We kennen de vele bijzondere plekjes hier en vinden het super leuk dat we dit met jullie kunnen delen Verdiep je met deze route in de fascinerende geschiedenis van de waterlinie, maar geniet vooral van een werkelijk prachtige route door vestingsteden, langs stoere forten en door prachtige natuur

Een aantal tips voor onderweg:

  • Natuurlijk maak je een foto bij de doorgezaagde bunker op de Dievendijk Heel gaaf om te zien hoe zot Waal
    Tijdsduur: 2,5 - 3 uur

Hoe het werkt
De autopuzzeltocht wordt genavigeerd met het bolletje pijltje systeem. Verder vind je in het zogeheten roadbook vragen over de route, diverse puzzels en raadsels en natuurlijk een auto bingo van dingen die je onderweg tegenkomt. Je ziet hier twee filmpjes, een algemeen filmpje over de autopuzzeltocht en een filmpje waarin het bolletje pijltje systeem uitgebreid wordt uitgelegd. Wist je dat dit navigatiesysteem ook wordt gebruikt voor "echte" autorally's?

Autopuzzeltocht Nieuwe Hollandse Waterlinie

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.