Vertelwandeling Natuurverhalen

Vertelwandeling Natuurverhalen

Verhalend theater tussen oude eiken en krakend sparrenhout. Luister naar verrassende volksvertellingen die geheimen van de natuur ontraadselen.
Laat je meeslepen in oeroude, bizarre, gruwelijke sprookjes en hartverwarmende verhalen over leven in het bos. De verhalenverteller neemt je mee op pad en vertelt de sprookjes en overleveringen daar waar ze vandaan komen.

Bos spreekt tot de verbeelding. Natuur gaat zijn eigen weg. Roofdier en prooi, ongeremde groei, forse bomen en nietige mosjes, alles heeft zijn plek.
Het bos geeft een gevoel van onbehagen, maakt nerveus, angstig de weg kwijt te raken op smalle, kronkelige paden. Het ademt ook stilte en zorgt voor ontspanning en rust. Het leeft.
Het bos kent zijn eigen fantastische vertellingen. Verhalen die verklaren waarom de heksen in kringen dansen, de specht onvermoeibaar blijft kloppen en de bomen hun bladeren laten vallen.

Verhalen voor (niet te) jong tot oud.

Het programma duurt ca. 2 uur. In die tijd uur lopen we door het bos, stoppen we op verschillende plekken om naar verhalen te luisteren en sluiten we af met koffie/thee & koek. We wandelen in de buurt van Nuland (in de gemeente ’s-Hertogenbosch).

Vertelwandeling Natuurverhalen

Mieke Aalderink

Vertelwandeling Natuurverhalen

Mieke Aalderink