Rondleiding Fort aan de Buursteeg
Rondleiding Fort aan de Buursteeg

Het Fort aan de Buursteeg in Renswoude is n van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vanwege de omvang van het fort konden er enige honderden militairen bivakkeren binnen de vestingwallen. Het bood ruimte voor soldaten in de oorlog van 1794-inundatie': via een slim systeem van sluizen en andere middelen kon een lange, brede strook land onder water gezet worden. Die inundatie maakte het gebied onbegaanbaar: het water was te diep voor infanterie en cavalerie en te ondiep voor manschappen in bootjes. De grootste vijand was lange tijd vorst: over het ijs konden vijandige troepen makkelijk oprukken.
Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is vanaf begin juni weer open.  

Binnen de nieuwe regels moeten we u vragen vooraf te reserveren. 

Rondleiding over het fort
Een tocht met gids over het fort maakt je bezoek compleet. Elke eerste zondag van de maand organiseren we een rondleiding onder leiding van een gids om 14:00, welke drie kwartier duurt. Let op: vanwege de 1,5 meter -regels kunnen de gidsen groepen van maximaal 6 personen meenemen. Is jouw groep groter, dan proberen we een tweede gids te krijgen. Je kunt ook een rondleiding met de expositie combineren. In dat geval krijgt ieder bezoeker van de expositie 1 euro korting op de rondleiding.

Wij verzorgen ook rondleidingen voor besloten groepen. Op aanvraag neemt n van onze gidsen je mee over het Fort aan de Buursteeg voor een uitgebreid verhaal over de Grebbelinie en het fort. Stuur een mail naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl om een rondleiding te boeken.

 Bezoek www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl

Rondleiding Fort aan de Buursteeg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.