Expositie 365 Days door Risja Steeghs

Expositie 365 Days door Risja Steeghs


365 Days is een solo-expositie door Risja Steeghs. De kunstenares ziet haar kunstenaarspraktijk als een constant ontvouwend dagboek. Haar installaties, doeken en keramieke objecten zijn een verlengstuk van het leven zelf. Deze persoonlijke en intieme relatie tussen de maker, haar leven en haar kunstwerken word tijdens deze overzichtstentoonstelling duidelijk geïllustreerd middels een brede diversiteit aan materialen en kleur. Waarbij het vaak niet duidelijk is of de kunstenaar het heeft over het echte leven of een sprookje. 
Deze maand tovert Risja de ECI om tot een multidisciplinaire installatie waarbij zij op eigen kleurrijke wijze de bezoekers onderdompelt in haar eigen universum. Ieder werk symboliseert een nieuwe, wonderlijke dag in de kleurrijke belevingswereld van de Limburgse kunstenares.

Gedurende deze tentoonstelling krijgen jonge, vrouwelijke kunstenaars de ruimte om zichzelf te laten zien en horen. In de vorm van een weekendprogrammering. Deze tentoonstelling word mede mogelijk gemaakt door Huis voor de kunsten Limburg, Pictoright fonds en Stichting Stokroos.

Expositie 365 Days door Risja Steeghs

Meike Hekers

Expositie 365 Days door Risja Steeghs

Meike Hekers