Museumweek Rondleidingen

Museumweek Rondleidingen

Tijdens deze speciale rondleiding kom je ook meer te weten over het historische goud van Ammersoyen!

 

Tijdens de speciale Museumweek Rondleiding kom je niet alleen meer te weten over de geschiedenis van Ammersoyen, maar ook over het ‘historische goud’ van dit Gelderse kasteel; de unieke archeologische collectie uit de kasteelgracht.  

Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. De waterburcht werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw gerestaureerd, waarna de middeleeuwse sfeer terugkeerde. Tijdens de restauratiewerkzaamheden is de kasteelgracht uitgegraven. Daarin zijn talloze voorwerpen gevonden die op het kasteel zijn gebruikt. Deze gebruiksvoorwerpen van metaal, aardewerk en glas laten vijf eeuwen kasteelgeschiedenis herleven. Het is de grootste samenhangende collectie van grachtvondsten in Nederland.

Rondleiding

Tijdens de Museumweek Rondleiding laat de gids je de mooiste vertrekken van het kasteel zien en kom je meer te weten over de lange en bijzondere geschiedenis van Ammersoyen. Ook neemt de gids je mee naar de museumzolder waar de topstukken uit de archeologische collectie – ‘Ons Echte Goud’ - te bezichtigen zijn. Aan de hand van deze vondsten krijg je een beeld van het leven op het kasteel door de eeuwen heen. 

Tip: rondgang langs topstukken met app. Liever op eigen gelegenheid het kasteel bezichtigen en een tour langs de topstukken uit de collectie maken? Download dan vooraf de IZI Travel App van kasteel Ammersoyen, waarmee tijdens uw rondgang QR codes bij collectiestukken kunt scannen om meer informatie op te vragen. Het is ook mogelijk om bij de balie een tablet met daarop de IZI Travel app te lenen.

Datum: dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 april 2020

Tijd: 11.30 uur

Tijdsduur: circa 70 minuten

Entree: volwassenen € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar: € 5,00. Vanwege de Museumweek krijgen Museumkaarthouders en donateurs GLK gratis entree. 

Reserveren: wordt aanbevolen (ook voor Museumkaarthouders en Donateurs GLK) en is mogelijk door vooraf een e-ticket te bestellen via onderstaande links:

  • Museumweek Rondleiding 20/4: entree 11.30 uur
  • Museumweek Rondleiding 21/4: entree 11.30 uur
  • Museumweek Rondleiding 22/1: entree 11.30 uur
  • Museumweek Rondleiding 23/1: entree 11.30 uur

Meer informatie: ammersoyen@glk.nl of 073 - 5 94 95 82

Kinderen aan tafel in Kasteel Ammersoyen Foto: Foto: Ton Rothengatter

Kinderen verkleed als ridder en prinses Foto: Foto: Ton Rothengatter