Rondleidingen Hellevoetsluis

Rondleidingen Hellevoetsluis

Op zondag 2 augustus 2020 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis haar derde serie rondleidingen van dit jaar over het rijk aanwezige militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis. #rondleiding #hellevoetsluis

Op zondag 2 augustus 2020 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis haar derde serie rondleidingen van dit jaar over het rijk aanwezige militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis.

De rondleiding is gratis bij aanschaf van de HIP kaart

Om 13:00 uur start de eerste rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdsbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog.

Het grote kanon met een kaliber van 24 cm. beschermde - met een totaal van 13 stuks - de Hellevoetse vestinghaven. Hoe oud dit kanon is en hoe het werkte, gaat u horen tijdens deze wandeling met gids.

Ook ondergronds is er het nodige te zien, u zult dit ervaren door een bezoek aan de caponnire. Vanuit dit object werd de kustbatterij beschermd en de mijnen in het Haringvliet bediend.

Om 13:30 uur start de tweede rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". De laatste oorlog ligt al 75 achter ons, maar sporen van de impact van deze Tweede Oorlog zijn nog steeds zichtbaar. De rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven. Tijdens de wandeling loopt u met een gids door de vesting waarbij ondermeer de FlAk bedding bezocht zal worden.


Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor aanmelding het formulier invullen op de site https://www.fronttaal.info, waarbij u een keuze maakt voor n van de rondleidingen.

Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie.

Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, belt u daarvoor met het nummer 06 31 25 49 09

Rondleidingen Hellevoetsluis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.