1

Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem


-advertentiepositie-



Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij Erfgoed Bossem boeren ze natuurvriendelijk. De brandrode runderen grazen in de weiden vol kruiden en wilde bloemen. Klaprozen en ko Bij Erfgoed Bossem boeren ze natuurvriendelijk. De brandrode runderen grazen in de weiden vol kruiden en wilde bloemen. Klaprozen en korenbloemen vind je aan de rand van de graanakkers. Boer Dennis leid elke week in de zomer zijn gasten rond, wil je mee? Meld je aan!.

Een koetje en een kalfje, die liepen in de wei ...

De slogan 'Tied zat in Twente' komt hier in alles tot uiting. Koeien grazen, je kunt in alle rust genieten van een kop koffie op de deel of het terras, kippen scharrelen rond. Oude eiken en walnotenbomen zorgen voor schaduw op en rond het erf. De lindeboom is een bijenlokker. Het stressniveau is nihil. Wist je bijvoorbeeld dat ze bij Erfgoed Bossem het kalfje niet direct weg halen bij de moeder? Dat levert alleen maar stress op. Ze kunnen in alle rust samen grazen en dat levert uiteindelijk het allerbeste vlees.

Lid van Natuurmonumenten? Laarzen aan en gaan!

Boer Dennis Rerink neemt elke week zijn gasten mee door de weiden, vertelt in kleuren en geuren over de wilde bloemen, de brandrode runderen en het boerenleven in Twente. Die kleuren en geuren kom je tijdens de rondleiding trouwens ook echt tegen. Tussen bloemenweide en mesthoop zitten in kleur en geur grote verschillen, maar ze zijn toch echt onafscheidelijk.

Leden van Natuurmonumenten kunnen gratis aansluiten bij de rondleidingen. Ben je geen lid? Dan kun je dat bij aanmelding worden. Met jouw hulp gaan we direct aan de slag en werken we samen aan een natuurlijker Nederland. Met meer ruimte voor planten, bomen en dieren. Als dank ontvang je het boek 'Beleef de natuur met 80 verrassende tochten' en elk seizoen ons magazine PUUR. Doe mee!

Samenwerken loont

De oer-Hollandse Brandrode Runderen gedijen uitstekend op de trage grasgroei, want op de landerijen gebruiken we uiteraard geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In 2010 startte de samenwerking tussen Natuurmonumenten en Erfgoed Bossem. Deze samenwerking blijkt in de praktijk heel vruchtbaar en draagt sterk bij aan de natuur- en landschapsdoelen in het Beneden-Dinkeldal. De natte kern Ottershagen is het laatste gebied in Twente waar we nu nog veel verschillende weidevogels aantreffen. Samen ontwikkelden we bovendien activiteiten waarmee we een vakantiebeurs award wonnen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.